Naminiai vištienos makaronai su salierais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Naminiai vištienos makaronai su salierais

Vištienos sultinys nuo seno garsėja savo gydomosiomis savybėmis, be to, jį lengva ir paprasta paruošti. Jei jis verdamas iš saldžių morkų, salierų, svogūnų ir prieskonių, sultinys yra dar naudingesnis ir sotesnis. O naminiai kiaušinių makaronai paverčia sultinį sočia, aromatinga sriuba.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai vištienos makaronai su salierais Žingsnis 1
Paimkite puodą, sudėkite į jį vištieną, morkas (supjaustytas keliais dideliais gabalais), du svogūnus (nedidelius) ir salierus (supjaustytus ilgais strypais), supilkite vandenį, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite, nuimkite putas. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapą ir virkite sultinį 80 minučių uždengę dangčiu.

Žingsnis 2

Naminiai vištienos makaronai su salierais Žingsnis 2
Paruoškite naminius makaronus išplakdami 1 kiaušinį ir 4 trynius, įberkite druskos, įpilkite šaukštą vandens ir suberkite persijotus miltus. Vienalytę tešlą minkykite apie 10 minučių, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandį pastovėti.

Žingsnis 3

Naminiai vištienos makaronai su salierais Žingsnis 3
Tada padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir iškočiokite į plonus lakštus, pabarstykite miltais ir susukite į vamzdelį. Aštriu peiliu plonai supjaustykite makaronus (stenkitės nespausti tešlos). Tolygiai paskleiskite ant lygaus paviršiaus ir palikite džiūti 25 minutes.

Žingsnis 4

Naminiai vištienos makaronai su salierais Žingsnis 4
Iš sultinio išimkite vištieną ir daržoves, sultinį perkoškite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas - plonais griežinėliais. Į sultinį sudėkite makaronus, vištienos gabalėlius ir morkas ir užvirus virkite dar 4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos