Publikavimo data: 2025-08-16
Naminiai vištienos makaronai su salierais
Vištienos sultinys nuo seno garsėja savo gydomosiomis savybėmis, be to, jį lengva ir paprasta paruošti. Jei jis verdamas iš saldžių morkų, salierų, svogūnų ir prieskonių, sultinys yra dar naudingesnis ir sotesnis. O naminiai kiaušinių makaronai paverčia sultinį sočia, aromatinga sriuba.
Žingsnis 1
Paimkite puodą, sudėkite į jį vištieną, morkas (supjaustytas keliais dideliais gabalais), du svogūnus (nedidelius) ir salierus (supjaustytus ilgais strypais), supilkite vandenį, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite, nuimkite putas. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapą ir virkite sultinį 80 minučių uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite naminius makaronus išplakdami 1 kiaušinį ir 4 trynius, įberkite druskos, įpilkite šaukštą vandens ir suberkite persijotus miltus. Vienalytę tešlą minkykite apie 10 minučių, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandį pastovėti.
Žingsnis 3
Tada padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir iškočiokite į plonus lakštus, pabarstykite miltais ir susukite į vamzdelį. Aštriu peiliu plonai supjaustykite makaronus (stenkitės nespausti tešlos). Tolygiai paskleiskite ant lygaus paviršiaus ir palikite džiūti 25 minutes.
Žingsnis 4
Iš sultinio išimkite vištieną ir daržoves, sultinį perkoškite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas - plonais griežinėliais. Į sultinį sudėkite makaronus, vištienos gabalėlius ir morkas ir užvirus virkite dar 4 minutes.
Kategorijos