Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis azu su vištienos filė ir majonezu
Azu yra tradicinis totorių virtuvės patiekalas, kurį sudaro aštriame padaže kepta mėsa, troškinti pomidorai, svogūnai, bulvės. Azu sudėtyje yra vitaminų B1, B2, C, E, taip pat mineralinių medžiagų Ca, Fe, Mg, P. Mėsa yra organizmo antioksidantas, padeda nuo nuovargio. Mėsoje yra daug baltymų, riebalų, mineralų, makro ir mikroelementų. Naudingiausi iš jų yra fosforas, kalcis, natris, magnis ir geležis.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir šiek tiek įkaitinkite. Sudėkite morkas ir kelias minutes pakepinkite. Sudėkite vištienos filė, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Nuolat maišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes. Tada sudėkite bulves, majonezą ir 250 ml vandens. Išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 25 minutes.
Kategorijos