Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis chakhokhbili
Chakhokhbili yra ryškaus skonio tradicinės gruzinų virtuvės patiekalas. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš fazano mėsos. Tačiau šiuolaikinėje namų virtuvėje čakhokhbili dažniausiai ruošiama iš paukštienos. Tačiau pagal senąjį gruzinų receptą paukštiena įsigeria į daržovių ir prieskonių aromatus ir tampa nepaprastai minkšta bei kvapni. Sudedamųjų dalių derinys chakhokhbili leidžia maksimaliai išryškinti ir atskleisti jų skonį.
Žingsnis 1
Supjaustykite paruoštą vištienos skerdeną. Katile ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį vištienos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į katilą. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami troškinkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite ir nulupkite pomidorus, supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į mėsą. Uždenkite dangčiu ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Kiaušinius suplakite atskirame dubenyje ir likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos supilkite į patiekalą. Suberkite prieskonius ir džiovintas petražoles. Peiliu susmulkinkite kalendrą, įspauskite česnaką ir pridėkite likus minutei iki virimo pabaigos. Uždenkite dangčiu ir palikite, kad prisitrauktų.
Kategorijos