Publikavimo data: 2024-06-23
Naminis chakhokhbili su ryžiais
Šis patiekalas - tai sodraus ir malonaus skonio ryžių ir paukštienos troškinio derinys su daržovėmis. Sudėtingumo "chakhokhbili" patiekalui suteikia išankstinis mėsos kepimas prieš troškinimą ir aštrus bei pikantiškas tradicinių gruziniškų prieskonių, tokių kaip chmeli-suneli, skonis. Tai puikus pietų ar vakarienės patiekalas visai šeimai, nes vienu metu į jį įeina mėsa, garnyras ir daržovės.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite nuplautus ir popieriniu rankšluosčiu nusausintus vištienos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Supilkite 400 ml vandens ir troškinkite vištieną, kol išvirs, apie 40 minučių.
Žingsnis 2
Kol vištiena troškinasi, nulupkite svogūną nuo lukšto. Prieš tai šaltame vandenyje pamirkytu peiliu supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Paimkite pomidorus ir sudėkite juos ant lentos koteliu žemyn. Supjaustykite iš pradžių plokštelėmis, paskui strypeliais, judėdami per apskritimus. Tada pomidorą apverskite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Į keptuvę su vištiena sudėkite pomidorus, svogūnus, pomidorų pastą, prieskonius, druską, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 minučių.
Žingsnis 5
Ryžius gerai nuplaukite ir 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Tada sudėkite juos į keptuvę ir tolygiai paskleiskite ant vištienos paviršiaus. Patarimas: norėdami, kad ryžiai taptų trupiniai, perplaukite juos penkis ar daugiau kartų, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 6
Įpilkite į keptuvę tiek vandens, kad jo lygis būtų 2-4 cm virš vištienos ir ryžių. Troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių, kol išgaruos visas skystis, tada pabarstykite žolelėmis ir uždenkite dangčiu.
Kategorijos