Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis gyro
Gyro - viliojantis šiuolaikinis greitasis maistas. Namuose jį galima pasigaminti dar geriau nei kavinėje. Patys galite pasirinkti įdaro rūšį ir kiekį, taip pradžiugindami visus, kurie dalysis šiuo patiekalu. Pateikiame mūsų šeimoje mėgstamo giros patiekalo receptą.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į kepimo formą, perpjaukite ją per pusę, aptepkite 2 šaukštais grietinės ir prieskoniais. Įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite likusią grietinę, majonezą, smulkintą česnaką ir šiek tiek druskos. Česnako kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Žingsnis 3
Iškepusią ir atvėsusią krūtinėlę supjaustykite plonomis plokštelėmis.
Žingsnis 4
Supjaustykite agurką griežinėliais. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite bulves apie 7-10 minučių ant vidutinės ugnies, kol iškeps.
Žingsnis 7
Sudėkite bulvytes ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 8
Duonos kepalą perpjaukite pusiau ir atsargiai pašalinkite baltą trupinį.
Žingsnis 9
Pradėkite ruošti giros: sudėkite daržoves ir mėsą į bandelę pagal savo skonį, retkarčiais apšlakstydami padažu.
Kategorijos