Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais

Humusas - tai aštrus rytietiškos virtuvės užkandis, gaminamas iš avinžirnių tyrės. Paprastai humuso sudėtyje yra tahini - sezamų pastos, alyvuogių aliejaus, česnako, citrinos sulčių ir prieskonių. Humusas patiekiamas su pita - plokščia duona su kišenėlėmis, kepta pitos duona arba su duona. Jei dar neragavote humuso, būtinai jį pagaminkite - šis skanus patiekalas papuoš bet kokį stalą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
403 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais Žingsnis 1
Išmirkytus avinžirnius nusausinkite, nuplaukite, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir padėkite ant ugnies. Avinžirnius virkite dvi valandas.

Žingsnis 2

Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje tris minutes skrudinkite sezamo sėklas. Sėklos įgaus šviesiai auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais Žingsnis 3
Kai avinžirniai išvirs, nupilkite vandenį, bet ne visą - jo prireiks patiekalui po truputį įpilti. Į avinžirnius sudėkite likusius ingredientus: skrudintas sezamo sėklas, česnaką ir prieskonius. Pagal skonį pagardinkite druska ir šlakeliu citrinos sulčių.

Žingsnis 4

Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais Žingsnis 4
Patiekalą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, prireikus įpilkite vandens, likusio po avinžirnių virimo. Paskirstykite humusą lėkštėje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, humusas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos