Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis humusas su česnaku ir rytietiškais prieskoniais
Humusas - tai aštrus rytietiškos virtuvės užkandis, gaminamas iš avinžirnių tyrės. Paprastai humuso sudėtyje yra tahini - sezamų pastos, alyvuogių aliejaus, česnako, citrinos sulčių ir prieskonių. Humusas patiekiamas su pita - plokščia duona su kišenėlėmis, kepta pitos duona arba su duona. Jei dar neragavote humuso, būtinai jį pagaminkite - šis skanus patiekalas papuoš bet kokį stalą.
Žingsnis 1
Išmirkytus avinžirnius nusausinkite, nuplaukite, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir padėkite ant ugnies. Avinžirnius virkite dvi valandas.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje tris minutes skrudinkite sezamo sėklas. Sėklos įgaus šviesiai auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Kai avinžirniai išvirs, nupilkite vandenį, bet ne visą - jo prireiks patiekalui po truputį įpilti. Į avinžirnius sudėkite likusius ingredientus: skrudintas sezamo sėklas, česnaką ir prieskonius. Pagal skonį pagardinkite druska ir šlakeliu citrinos sulčių.
Žingsnis 4
Patiekalą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, prireikus įpilkite vandens, likusio po avinžirnių virimo. Paskirstykite humusą lėkštėje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos