Publikavimo data: 2024-06-09
Naminis jautienos kepsnys su česnakais ir prieskoniais
Paruošti boujeniną namuose nėra sudėtinga. Tam reikia išsirinkti šviežios mėsos gabalą, sveriantį ne mažiau kaip 1,5-2 kg. Puikiai boujeninai tinka nugaros kumpis, jo vidinė dalis. Gerai, jei galite nusipirkti mėsą, supjaustytą ne skersai skaidulų, kaip dabar priimta masinėse prekyvietėse, ir paprašyti mėsą supjaustyti pagal raumenų atsiskyrimo linijas. Tuomet boujenina bus puiki.
Žingsnis 1
Mėsoje padarykite nedidelius įpjovimus ir pradurkite ją plonai supjaustytu česnaku. Apšlakstykite mėsą Dižono garstyčiomis, sumaišykite druską ir prieskonius ir jais apvoliokite mėsą.
Žingsnis 2
Mėsos gabalą su česnakais ir prieskoniais sandariai suvyniokite į foliją ir kurį laiką palaikykite.Kepkite iki 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, išvyniokite foliją ir dar 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos