Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis kepenų paštetas
Šalutiniai produktai, įskaitant paukštienos kepenis, tradiciškai ir visuotinai naudojami įvairiems užkandžiams, karštiems ir šaltiems patiekalams gaminti. Jos yra labai naudingos, jose yra daug baltymų, vitaminų ir mikroelementų. Tačiau daugelis šeimininkių neskuba jų įtraukti į kasdienį šeimos racioną, nes jie greitai atsibosta. Siūlome jums paprastą ir skanų kepenėlių gaminimo receptą - kepenėlių paštetą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Nusausinkite ir grąžinkite ant ugnies. Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į puodą. Viską kartu troškinkite dvidešimt minučių. Išvirusias kepenis atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kepenis ir svogūną sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite sviestą ir dar šiek tiek pakaitinkite. Paštetas turi būti vientisas. Jei paštetas per sausas, įpilkite kelis šaukštus sultinio, kuriame virė kepenys. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Kai paštetas įgaus norimą konsistenciją, suformuokite paštetą. Padėkite paštetą ant silikoninio kilimėlio ir suformuokite stačiakampį ritinį. Paštetą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos