Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis kepsnys
Kai parduotuvėje pamačiau kepimo puodus, nusprendžiau vieną nusipirkti ir pirmą kartą iškepti naminį kepsnį. Perskaičiau daugybę receptų ir sukūriau savo paprastą ir tobulą kepsnio receptą.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu, nupjaukite riebalus ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, o svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulves, svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 4
Padažui sumaišykite grietinę ir majonezą.
Žingsnis 5
Suformuokite puodus. Padalykite mėsą į 4 lygias dalis, ant puodo dugno dėkite vieną mėsos dalį, tada bulvių sluoksnį, tada antrą mėsos dalį ir pusę padažo. Kitą puodą sudėkite taip pat.
Žingsnis 6
Dėkite puodus į neįkaitintą orkaitę ir kepkite 90 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos