Publikavimo data: 2024-06-22
Naminis kepsnys po sūriu su bulvėmis, kiauliena ir grybais
Šis skanus, sveikas ir maistingas patiekalas patiks visai šeimai. Ir ne gėda jį patiekti svečiams. Jį paprasta paruošti ir nepaprastai skanu.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, bulves - gana stambiais gabalėliais, o grybus galite supjaustyti, kaip tik norite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, krapus smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir svogūną. Maišydami kepkite mėsą ir svogūnus, kol mėsa ir svogūnai taps auksinės spalvos ir iškeps, apie 10 minučių. Įpilkite 100 ml vandens, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Palikite mėsą troškintis 25-30 min.
Žingsnis 3
Grybus kepkite atskirai, kol iš jų išgaruos visa drėgmė.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite bulves ir kepkite jas 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Kai mėsa bus troškinama, sumaišykite ją su bulvėmis ir grybais. Įpilkite 50 ml vandens, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Uždenkite katilą dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių.
Kategorijos