Publikavimo data: 2024-05-26
Naminis khinkali su malta mėsa
Pats Khinkali yra neįprastas patiekalas, pasižymintis ryškiu skoniu. Jį dar skanesnį galite pasigaminti su namine malta mėsa, kuri užtikrins įdaro sultingumą ir puikiai derės su plona ir tankaus skonio tešla. Šis naminio chinkali receptas padės net pradedantiesiems tinkamai paruošti šį apetitą žadinantį gruzinišką patiekalą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, 1 puodelį vandens ir pusę paruoštos druskos. Kai masė taps vientisa, perkelkite ją ant stalo ir toliau minkykite rankomis, kol gausite tvirtą tešlą. Suvyniokite tešlą į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite jį 40 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Supjaustykite jautieną gabalėliais ir sumalkite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite, šiek tiek pasūdykite ir sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, suberkite smulkintą kalendrą ir žiurkę. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Į faršą supilkite 0,5 puodelio vandens ir išmaišykite. Paruoštą mišinį dėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Suformuokite ir išvirkite khinkali. Išminkykite tešlą ir padalykite į 10 vienodų dalių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite kočėlu. Į vidurį sudėkite įdarą ir suvyniokite tešlą, padarydami klostes. Šiek tiek susukite uodegą. Į puodą supilkite 2 puodelius vandens, užvirinkite, pasūdykite ir virkite khinkali 10-12 minučių.
Kategorijos