Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje

Jei ir yra patiekalas, vertas šventinės puotos, tai - kumpis garstyčių ir medaus glazūroje. Šioje versijoje mėsa įgauna visus prieskonių aromatus, prisotintus subtilių garstyčių, medaus, rozmarino ir cinamono natų. Kumpio išvaizda apetitiška, skonis švelnus, vidus rausvas. Nepaisant šventinio patiekalo statuso ir laiko sąnaudų, jį paruošti nėra sudėtinga.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje Žingsnis 1
Įdėkite mėsą virti. Užpilkite ją vandeniu puode, pagal skonį pasūdykite, užvirinkite, nuimkite putas. Virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Dubenyje sumaišykite cukrų, garstyčias, medų, rozmariną ir cinamoną.

Žingsnis 3

Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos, padarykite ant jos kauliukų formos įpjovas. Apšlakstykite puse glazūros. Jei norite, į mėsą įsmeikite gvazdikėlių pumpurus. Siųskite kumpį kepti į orkaitę. Po 35 minučių aptepkite jį likusia glazūra ir kepkite dar 30 minučių. Po to leiskite kumpiui 20-30 minučių pasimarinuoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos