Publikavimo data: 2024-05-26
Naminis kumpis garstyčių ir medaus glazūroje
Jei ir yra patiekalas, vertas šventinės puotos, tai - kumpis garstyčių ir medaus glazūroje. Šioje versijoje mėsa įgauna visus prieskonių aromatus, prisotintus subtilių garstyčių, medaus, rozmarino ir cinamono natų. Kumpio išvaizda apetitiška, skonis švelnus, vidus rausvas. Nepaisant šventinio patiekalo statuso ir laiko sąnaudų, jį paruošti nėra sudėtinga.
Žingsnis 1
Įdėkite mėsą virti. Užpilkite ją vandeniu puode, pagal skonį pasūdykite, užvirinkite, nuimkite putas. Virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Dubenyje sumaišykite cukrų, garstyčias, medų, rozmariną ir cinamoną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos, padarykite ant jos kauliukų formos įpjovas. Apšlakstykite puse glazūros. Jei norite, į mėsą įsmeikite gvazdikėlių pumpurus. Siųskite kumpį kepti į orkaitę. Po 35 minučių aptepkite jį likusia glazūra ir kepkite dar 30 minučių. Po to leiskite kumpiui 20-30 minučių pasimarinuoti.
Kategorijos