Publikavimo data: 2024-06-13
Naminis maltos mėsos kotletas
Naminės maltinukų mėsos privalumas, palyginti su parduotuvėje pirktais maltinukais, yra tas, kad jiems gaminti galite rinktis tikrai šviežią ir kokybišką mėsą, taip pat kontroliuoti riebalų kiekį, o tai svarbu tiems, kurie stebi figūrą. Iš naminės maltos mėsos galima pagaminti ne tik įprastus kotletus ir mėsos kukulius, bet ir gardžiai minkštus ir skanius kotletus, juos apkepant keptuvėje, o vėliau kepant orkaitėje su šviežių pomidorų griežinėliais ir tarkuota mocarela.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite naminę faršą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išminkykite faršą ir suplakite ją pakeldami gabalėlį faršo ir mesdami atgal į dubenį.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Iš maltos mėsos rankomis suformuokite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus ir iš jų padarykite tortilijas. Kiekvieną plokštainį pamirkykite miltuose ir dėkite ant įkaitusios keptuvės. Kepkite maltus kotletus ant vidutinės ugnies po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite naminės maltos mėsos kotletus ant kepimo skardos ir kiekvieną jų aptepkite pomidorų pastos ir majonezo mišiniu. Ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir apibarstykite tarkuota mocarela. Kepkite kotletus 10-12 minučių.
Kategorijos