Publikavimo data: 2024-06-08
Naminis mantas orkaitėje
Tradicinis Vidurinės Azijos gyventojų patiekalas mantai jau seniai įsitvirtino Europos virtuvėje. Receptas ir gaminimo būdai labai pasikeitė. Tačiau pagrindinis dalykas, kuriuo visada išsiskyrė mantas, išliko - ypatingas jo skonis, kurio paslaptis slypi plonos, švelnios tešlos ir aromatingo mėsos įdaro derinyje. Mūsų naminis receptas pagrįstas senoviniu uzbekišku mantų receptu. Ypatingas formavimo būdas su atvira vidurine dalimi ir kepimas orkaitėje pavers patiekalą jūsų patiekalu.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kefyrą, druską ir persijotus miltus. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelipti prie rankų. Tešlą iškočiokite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių palikite kambario temperatūroje. Tešla pailsės ir taps elastingesnė.
Žingsnis 2
Svogūną smulkiai supjaustykite, supjaustykite kubeliais arba stambiai sutarkuokite. Petražoles smulkiai sukapokite aštriu peiliu. Maltą mėsą sudėkite į dubenį, gerai išminkykite; taip ji bus puresnė ir minkštesnė po kepimo. Į maltą mėsą įmaišykite paruoštą svogūną ir žoleles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis, kiekvieną dalį iš eilės iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą į 5 cm kvadratėlius. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėkite po šaukštelį maltos mėsos. Tešlos kraštus suriškite, o vidurį palikite atvirą.
Žingsnis 4
Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi ir atsargiai sudėkite į ją atidarytą manti. Į kiekvieno vidų įdėkite po gabalėlį sviesto. Įdėkite formą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite formą ir supilkite į ją verdantį vandenį. Vanduo turi siekti manti vidurį. Grįžkite formą į orkaitę ir kepkite mantus dar 30 minučių, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 5
Padažui sumaišykite 100 ml kefyro ir grietinės. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Į kefyrą ir grietinę sudėkite česnaką ir žoleles. Pasūdykite ir gerai išmaišykite. Palikite padažą 10 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos