Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis rassolnik su grietine
Sriubos atsirado senovėje. Rusijoje jos pirmiausia buvo vadinamos žuviene arba juška. Tik valdant Petrui I "pirmoji" buvo pavadinta sriuba. Rassolnik nuo kitų sriubų skiriasi tuo, kad į ją privaloma dėti marinuotų arba sūdytų agurkų. Naminis rassolnik su grietine yra soti sriuba, verdama ant kiaulienos sultinio, pridedant ryžių, marinuotų agurkų, kurie šiam patiekalui suteikia tam tikros rūgštelės, ir prieskonių skonio.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite porcijomis. Sudėkite į puodą, įpilkite 2 litrus vandens ir statykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite dujas ir toliau virkite mėsą ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Į kiaulienos sultinį sudėkite supjaustytas bulves.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Apkepkite.
Žingsnis 4
Tuo tarpu marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais ir morkomis ir toliau kepkite.
Žingsnis 5
Į puodą su mėsa ir bulvėmis sudėkite pakepintus svogūnus, morkas ir agurkus. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Kruopščiai nuplaukite ryžius ir suberkite juos į puodą. Tada sudėkite sultinį, lauro lapą, prieskonius ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite grietinę ir ant silpnos ugnies virkite rassolnik dar 10-15 minučių.
Kategorijos