Naminis rassolnik su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis rassolnik su grietine

Sriubos atsirado senovėje. Rusijoje jos pirmiausia buvo vadinamos žuviene arba juška. Tik valdant Petrui I "pirmoji" buvo pavadinta sriuba. Rassolnik nuo kitų sriubų skiriasi tuo, kad į ją privaloma dėti marinuotų arba sūdytų agurkų. Naminis rassolnik su grietine yra soti sriuba, verdama ant kiaulienos sultinio, pridedant ryžių, marinuotų agurkų, kurie šiam patiekalui suteikia tam tikros rūgštelės, ir prieskonių skonio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite porcijomis. Sudėkite į puodą, įpilkite 2 litrus vandens ir statykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite dujas ir toliau virkite mėsą ant silpnos ugnies 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Į kiaulienos sultinį sudėkite supjaustytas bulves.

Žingsnis 3

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Apkepkite.

Žingsnis 4

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 4
Tuo tarpu marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais ir morkomis ir toliau kepkite.

Žingsnis 5

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 5
Į puodą su mėsa ir bulvėmis sudėkite pakepintus svogūnus, morkas ir agurkus. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Naminis rassolnik su grietine Žingsnis 6
Kruopščiai nuplaukite ryžius ir suberkite juos į puodą. Tada sudėkite sultinį, lauro lapą, prieskonius ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite grietinę ir ant silpnos ugnies virkite rassolnik dar 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos, rassolnik, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, morkų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, rassolnik su perlu, sriubos su perlu, sriubos su perlu, sriubos su marinuotais agurkais, sriubos su pomidorų pasta, rassolnik su marinuotais agurkais

Kategorijos