Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže

Triušiena priklauso alergijos nesukeliantiems produktams, todėl ją rekomenduojama vartoti vaikams, taip pat nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Triušiai greitai auga, o 1 kg skerdena yra jauno triušio, todėl mėsa nebus kieta ir šiurkšti. Nebūtina sugalvoti sudėtingų patiekalų, kad artimuosius ar svečius pradžiugintumėte skania ir minkšta triušiena - triušieną galite paruošti pagal paprastą ir greitą receptą, ir ji išeis labai skani. Troškindami triušieną pabandykite įpilti vyno - mėsa įgaus sodresnį skonį ir švelnumą, o grietinėlė ir česnakas suteiks padažui sodraus skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos, tada išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol lengvai paruduos. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais grąžinkite triušienos gabalėlius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite džiovintais raudonėliais. Į keptuvę supilkite vyną, leiskite užvirti ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.

Žingsnis 3

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas žoleles, atsargiai išmaišykite ir virkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos