Publikavimo data: 2025-08-16
Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže
Triušiena priklauso alergijos nesukeliantiems produktams, todėl ją rekomenduojama vartoti vaikams, taip pat nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Triušiai greitai auga, o 1 kg skerdena yra jauno triušio, todėl mėsa nebus kieta ir šiurkšti. Nebūtina sugalvoti sudėtingų patiekalų, kad artimuosius ar svečius pradžiugintumėte skania ir minkšta triušiena - triušieną galite paruošti pagal paprastą ir greitą receptą, ir ji išeis labai skani. Troškindami triušieną pabandykite įpilti vyno - mėsa įgaus sodresnį skonį ir švelnumą, o grietinėlė ir česnakas suteiks padažui sodraus skonio.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos, tada išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol lengvai paruduos. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais grąžinkite triušienos gabalėlius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite džiovintais raudonėliais. Į keptuvę supilkite vyną, leiskite užvirti ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.
Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas žoleles, atsargiai išmaišykite ir virkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite dar 5 minutes.
Kategorijos