Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže

Triušiena priklauso alergijos nesukeliantiems produktams, todėl ją rekomenduojama vartoti vaikams, taip pat nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Triušiai greitai auga, o 1 kg skerdena yra jauno triušio, todėl mėsa nebus kieta ir šiurkšti. Nebūtina sugalvoti sudėtingų patiekalų, kad artimuosius ar svečius pradžiugintumėte skania ir minkšta triušiena - triušieną galite paruošti pagal paprastą ir greitą receptą, ir ji išeis labai skani. Troškindami triušieną pabandykite įpilti vyno - mėsa įgaus sodresnį skonį ir švelnumą, o grietinėlė ir česnakas suteiks padažui sodraus skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos, tada išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol lengvai paruduos. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais grąžinkite triušienos gabalėlius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite džiovintais raudonėliais. Į keptuvę supilkite vyną, leiskite užvirti ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.

Žingsnis 3

Naminis triušis vyno ir grietinėlės padaže Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas žoleles, atsargiai išmaišykite ir virkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, triušienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, multicooker patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, triušiena multicooker, daržovės multicooker

Kategorijos