Publikavimo data: 2024-06-08
Naminis troškinys iš šviežių voveraičių "Gubnitsa"
Iš šviežių voveraičių gaminamas naminis troškinys, liaudiškai vadinamas "Gubnicos" vardu. Tai tokia, kuri buvo skubiai verdama Urale. Receptas paprastas, o patiekalas nepaprastai skanus.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Kai vanduo užvirs, įmeskite bulves į verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite iš anksto nuplautas voveraites ir pavirkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite į keptuvę, įdėkite sviesto, smulkiai supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką. Kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Kai bulvės išverda, įberkite druskos ir smulkiai supjaustytų rūgštynių.
Žingsnis 5
Į puodą sudėkite keptus grybus ir daržoves. Palikite troškintis 10 minučių. Jei norite, į sriubą įberkite smulkiai supjaustytų šviežių žolelių. Leiskite virti dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Išjunkite ugnį, leiskite sriubai pastovėti dar 10 minučių ir išpilstykite į lėkštes.
Kategorijos