Lęšių troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Lęšių troškinys

Lęšių patiekalai yra labai sotūs, tačiau jie virškinami daug lengviau nei kitos ankštinės daržovės ir nesukelia sunkumo jausmo. Dėl baltymų ir angliavandenių gausos ir riebalų trūkumo lęšiai tinka sveikai mitybai, todėl lęšių troškinys yra geras būdas paįvairinti mitybą ir suteikti organizmui daug geležies, kurios ypač reikia moterims. Lęšiai būna įvairių rūšių ir spalvų, tačiau troškiniui geriau rinktis raudonuosius lęšius, nes jiems išvirti reikia mažiau laiko.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
41 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių troškinys Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morką ir česnaką. Kepkite 3-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet nenorite, kad per daug paruduotų. Sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite dar 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Lęšių troškinys Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Sudėkite lęšius į puodą ir supilkite likusį vandenį. Virkite 10 minučių, tada sudėkite pomidorus. Dar po 10-15 minučių, kai lęšiai išvirs, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Išjunkite ugnį ir palikite troškinį pastovėti dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos