Publikavimo data: 2024-04-17
Lęšių troškinys
Lęšių patiekalai yra labai sotūs, tačiau jie virškinami daug lengviau nei kitos ankštinės daržovės ir nesukelia sunkumo jausmo. Dėl baltymų ir angliavandenių gausos ir riebalų trūkumo lęšiai tinka sveikai mitybai, todėl lęšių troškinys yra geras būdas paįvairinti mitybą ir suteikti organizmui daug geležies, kurios ypač reikia moterims. Lęšiai būna įvairių rūšių ir spalvų, tačiau troškiniui geriau rinktis raudonuosius lęšius, nes jiems išvirti reikia mažiau laiko.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morką ir česnaką. Kepkite 3-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet nenorite, kad per daug paruduotų. Sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Sudėkite lęšius į puodą ir supilkite likusį vandenį. Virkite 10 minučių, tada sudėkite pomidorus. Dar po 10-15 minučių, kai lęšiai išvirs, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Išjunkite ugnį ir palikite troškinį pastovėti dar 15 minučių.
Kategorijos