Naminis troškinys su vištiena yra labai skanus ir įsimintino skonio patiekalas. Grikiai kartu su vištiena yra klasikinis patiekalų derinys, kurio skonį žino visi.
Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą, užpilkite 450 ml karšto vandens, pasūdykite ir virkite apie 10 minučių. Išvirkite grikius į sietelį ir nusausinkite. Kol grikiai verda, nuplaukite vištienos šlauneles, nulupkite odą ir išpjaukite kaulus. Supjaustykite filė nedideliais kubeliais, tada sudėkite juos į dubenį, suberkite garstyčias, druską, maltus pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite vištieną į kepimo indą. Nulupkite, nuplaukite ir dideliais kubeliais supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus. Nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite morkas stambia tarka. Sudėkite morkas prie svogūnų, įberkite druskos, pipirų ir kepkite 2-3 minutes. Išvalykite grybus nuo pažeidimų ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite svogūnus ir morkas į formą ant vištienos mėsos ir išlyginkite. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Žingsnis 3
Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai ir morkos, sudėkite grybus, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Kepkite grybus 8-10 minučių, kol išgaruos skystis, tada suberkite kalendras.
Žingsnis 4
Sudėkite grybus su grikiais ir išmaišykite. Sudėkite grikius ir grybus ant daržovių. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos šakute. Į kiaušinius įmaišykite grietinę. Nulupkite česnaką, perbraukite per presą ir taip pat įpilkite į indą. Sumaišykite įdarą.
Žingsnis 5
Grikius tolygiai aptepkite įdaru ir formą pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Grikius su grybais, vištiena ir daržovėmis kepkite 25-30 minučių, beveik kol iškeps. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, tada išimkite formą ir apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu. Grįžkite apkepo formą į orkaitę 10 minučių, kol sūris išsilydys. Išimkite apkepą iš orkaitės ir palikite šiek tiek pastovėti.