Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis vištienos kepenėlių paštetas su grybais
Švelnų naminį vištienos kepenėlių paštetą paruošite greitai ir lengvai. Šiame recepte naudojami pievagrybiai - grybai - patiekalą padaro dar skanesnį. Paruoštam paštetui sutrinti pageidautina naudoti virtuvinį trintuvą, nes juo lengviausia pasiekti vientisą, kreminę konsistenciją. Sultinį recepte dėl patogumo galima pakeisti paruoštais prieskoniais. Vištienos kepenėlių paštetas būna skanus pats savaime, jam nereikia specialių papildomų prieskonių skoniui nuspalvinti.
Žingsnis 1
Susmulkinkite grybus, supjaustykite svogūną. Taip pat dideliais gabalais supjaustykite kepenis.
Žingsnis 2
Ant mažos, silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Kai sviestas ištirps, į keptuvę sudėkite kepenų gabalėlius, supjaustytus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 4
Išmaišykite ingredientus. Troškinkite patiekalą ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 5
Sausus sultinio miltelius supilkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite. Palikite 2-3 minutes, kad pritrauktų.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite gautą sultinį, išmaišykite. Į lėkštę įdėkite lauro lapą. Troškinkite patiekalą 20-30 minučių.
Žingsnis 7
Leiskite virtoms kepenims šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite jas trintuvu iki vientisos masės.
Kategorijos