Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis vištienos kumpis su pistacijomis
Naminis vištienos kumpis su pistacijomis gaunasi labai skanus, sultingas ir švelnus. Pistacijos suteikia užkandžiui subtilaus skonio ir aromato. Į kumpį pagal savo skonį galite dėti įvairių prieskonių: ciberžolės, itališkų žolelių, vištienos prieskonių, taip pat pridėti žirnelių, morkų, paprikų, sūrio, alyvuogių ar keptų grybų. Toks kumpis bus sveika parduotuvinių dešrelių alternatyva, kurią galima patiekti prie šventinio stalo ar įprastos vakarienės, pasiimti su savimi į darbą ar kelionę.
Žingsnis 1
Sudėkite duonos riekes į dubenį ir supilkite grietinėlę. Vištienos šlaunelių mėsą smulkiai supjaustykite. Vištienos krūtinėlę ir kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Peiliu smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, česnaką ir pistacijas.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite mėsą, kumpį, česnaką, svogūną ir pistacijas. Sudėkite kiaušinio baltymą, grietinėlę ir išmirkytą duoną. Viską maišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nedidelį stačiakampį kepimo indą išklokite folija ir patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite mėsos mišinį į formeles, stipriai sutankinkite ir išlyginkite faršo paviršių. Tada formą visiškai uždenkite folija. Kumpį kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 90 minučių. Kai mėsa iškeps, palikite kumpį formoje, kad visiškai atvėstų.
Kategorijos