Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis vištienos paštetas su graikiniais riešutais
Paštetas - tai mėsos patiekalas, kurį sudaro minkšta ir švelni vienalytė masė, kartais su įmaišytais didesniais gabalėliais. Paštetas paprastai gaminamas iš mėsos, kepenų arba jų derinio. Taip pat galima dėti riešutų, žolelių, sūrio, grybų, daržovių, tiek žalių, tiek keptų ar virtų. Tradicinis paštetas yra gana maistingas ir kaloringas patiekalas, jo sudėtyje yra riebalų arba sviesto, kuris suteikia paštetui subtilų skonį ir sviestinę konsistenciją. Paštetas yra labai patogus, nes jį galima paruošti iš anksto ir vėliau naudoti sumuštiniams ir užkandžiams namuose arba keliaujant.
Žingsnis 1
Sudėkite vištienos filė į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite druskos ir ant silpnos ugnies virkite apie 15 minučių nuo virimo temperatūros. Atvėsinkite filė ir supjaustykite gabaliukais, kad galėtumėte sudėti į mėsmalę. Žalumynus taip pat supjaustykite į kelias dalis.
Žingsnis 2
Mėsą, sūrį, prieskonines žoleles ir riešutus sumalkite mėsmale. Kruopščiai išmaišykite paštetą iki vientisos masės ir sudėkite į lėkštę arba indą su dangčiu, kad būtų galima laikyti.
Kategorijos