Publikavimo data: 2024-04-08
Namų bulvytės
Paruoškite skanias ir traškias bulvytes namuose, kai kartais norite pasisėdėti su draugais. Žingsnis po žingsnio aprašytas traškučių receptas yra paprastas, o jo paruošimas neužims daug laiko. Traškučiai namuose bus ne prastesni nei įstaigose. Bulvytes galima kepti keptuvėje, keptuvė nebūtina. Norėdami pasigaminti vienodos formos batonėlių, paimkite didelę bulvę. Geriau kepti rafinuotame aliejuje.
Žingsnis 1
Įkaitinkite kepimui skirtą aliejų. Gilią keptuvę storu dugnu statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol užvirs. Aliejus turėtų šiek tiek spragsėti, o paviršiuje turėtų atsirasti nedidelių burbuliukų. Dabar aliejus yra karštas ir paruoštas tolesniam kepimui.
Žingsnis 2
Apkepkite bulvytes. Kai aliejus užvirs, įmeskite į keptuvę nedidelę porciją bulvių. Aliejus turi visiškai apsemti bulves. Kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Per tą laiką bulvės paruduos, taps traškios iš viršaus ir minkštos viduje. Išimkite bulvių batonėlius iš keptuvės dantytu šaukštu, palaukite, kol išsiskirs aliejus, ir perkelkite į dubenį. Taip kepkite kitas porcijas. Paruoštas bulvytes lengvai pasūdykite.
Kategorijos