Publikavimo data: 2024-09-22
Namų gamybos konservuotos pupelės
Konservuotos baltosios pupelės yra universalus ingredientas, kuris turėtų būti kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Konservuotos pupelės puikiai dera su įvairiais produktais, juos papildo ir sukuria naują patiekalą, suteikdamos ypatingą skonį absoliučiai kiekvienam patiekalui. Taigi, pavyzdžiui, paruošus keptą šoninę, dešreles ir kiaušinius, pilnaverčiams angliškiems pusryčiams tereikės atidaryti konservuotų pupelių skardinę ir pridėti jų į lėkštę. Norėdami greitai pasigaminti sriubos tyrę, tiesiog pakepinkite mėgstamas daržoves ir susmulkinkite jas kartu su pupelėmis blenderiu, įpilkite daugiau sultinio. Arba derindami pupeles su kitais maisto produktais ir prieskoniais galite pagaminti puikų paštetą.
Žingsnis 1
Pupeles virkite apie 1 valandą, retkarčiais pamaišydami. Virimo metu įberkite druskos. Tuo pat metu, kol pupelės verda, paruoškite stiklainius ir dangtelius. Išplaukite stiklainius, įdėkite juos į šaltą orkaitę ir apie 15-20 minučių sterilizuokite 200-220 laipsnių temperatūroje. Dangtelius užpilkite vandeniu ir 10-15 minučių sterilizuokite puode.
Žingsnis 2
Išvirusias pupeles iš puodo perpilkite į paruoštus stiklainius, uždenkite dangteliais ir dėkite atgal į orkaitę maždaug 15 minučių. Kai pupelės išvirs, išjunkite orkaitę. Užsukite dangtelius. Paruoštus stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode, pledu (striuke) ir palikite, kol jie natūraliai atvės.
Kategorijos