Publikavimo data: 2024-10-12
Namų gamybos šoninė
Moliūgas labai naudingas, nes normalizuoja skrandžio ir žarnyno veiklą, greitai virškinamas ir šalina iš organizmo toksinus bei nuodingas medžiagas. Reguliarus moliūgų vartojimas teigiamai veikia kepenis, normalizuoja kraujospūdį ir stiprina imuninę sistemą. Moliūgus galima kepti, dėti į mėsos ir žuvies patiekalus kaip garnyrą, o iš saldžiųjų veislių moliūgų galima pagaminti labai kvapnią gintaro spalvos uogienę su lengvu citrusinių vaisių skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Nulupkite česnaką ir pertrinkite jį per specialų presą. Atskirame dubenyje sumaišykite garstyčias, druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką ir alyvuogių aliejų.
Žingsnis 2
Aštriu plonu peiliu mėsos gabalėlyje padarykite kelias gilias dūrių vietas ir į kiekvieną dūrį įdėkite po česnako skiltelę ir lauro lapą.
Žingsnis 3
Mėsą gausiai aptepkite marinatu, sudėkite į gilų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Žingsnis 4
Išimkite mėsą iš marinato ir sandariai suvyniokite ją į foliją, gali prireikti net kelių sluoksnių folijos.
Žingsnis 5
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 120 minučių. Tada nuimkite foliją, kumpį patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite konvekciniu režimu dar 15 minučių.
Kategorijos