Publikavimo data: 2024-09-22
Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys
Soljanka - anksčiau tikriausiai vadinta "selyanka" - yra tradicinė rusų virtuvės rūgštoka, sūriai aštri sriuba. "Seljanka" yra kilęs iš žodžio "selo", patiekalas "selyanin", paprastas. Žodis "selyanin" išnyko iš šiuolaikinės vartosenos, o skanus patiekalas, kaip ir jo pavadinimas, išliko, tik šiek tiek pakitęs. Solyanka būna su mėsa, žuvimi, grybais. Dabar yra daug populiarių šio patiekalo gaminimo variantų, kiekvienas - savaip ypatingas ir įdomus, vertas dėmesio. Patiekalo sudedamosios dalys keičiamos, tačiau tradiciškai sūdytas padažas patiekiamas su žalumynais, alyvuogėmis, citrinos griežinėliu dėl rūgštumo. Kartu su alyvuogėmis arba vietoj jų galima naudoti alyvuoges.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį. Nugriebę putas, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Vištieną virkite uždengę dangčiu, kol išvirs, apie 40 minučių.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Taip pat kubeliais supjaustykite agurkus, rūkytą mėsą - šoninę, dešrą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas maišydami 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite. Įpilkite šiek tiek sultinio. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 5
Išimkite vištieną iš sultinio, atvėsinkite. Išvalykite mėsą nuo kaulų ir odos, supjaustykite gabalėliais. Į puodą supilkite daržovių apkepą, vištienos gabaliukus, rūkytą mėsą. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į mišrainę įberkite šaukštelį cukraus ir, jei norite, įpilkite šiek tiek agurkų sūrymo. Uždengtą dangčiu hodžodžą virkite ant labai mažos ugnies dar 10 minučių.
Kategorijos