Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys

Soljanka - anksčiau tikriausiai vadinta "selyanka" - yra tradicinė rusų virtuvės rūgštoka, sūriai aštri sriuba. "Seljanka" yra kilęs iš žodžio "selo", patiekalas "selyanin", paprastas. Žodis "selyanin" išnyko iš šiuolaikinės vartosenos, o skanus patiekalas, kaip ir jo pavadinimas, išliko, tik šiek tiek pakitęs. Solyanka būna su mėsa, žuvimi, grybais. Dabar yra daug populiarių šio patiekalo gaminimo variantų, kiekvienas - savaip ypatingas ir įdomus, vertas dėmesio. Patiekalo sudedamosios dalys keičiamos, tačiau tradiciškai sūdytas padažas patiekiamas su žalumynais, alyvuogėmis, citrinos griežinėliu dėl rūgštumo. Kartu su alyvuogėmis arba vietoj jų galima naudoti alyvuoges.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį. Nugriebę putas, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Vištieną virkite uždengę dangčiu, kol išvirs, apie 40 minučių.

Žingsnis 2

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Taip pat kubeliais supjaustykite agurkus, rūkytą mėsą - šoninę, dešrą.

Žingsnis 3

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas maišydami 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys Žingsnis 4
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite. Įpilkite šiek tiek sultinio. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 5 minutes.

Žingsnis 5

Namų gamybos surenkamasis hodžodžas, kurio pagrindą sudaro vištienos sultinys Žingsnis 5
Išimkite vištieną iš sultinio, atvėsinkite. Išvalykite mėsą nuo kaulų ir odos, supjaustykite gabalėliais. Į puodą supilkite daržovių apkepą, vištienos gabaliukus, rūkytą mėsą. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į mišrainę įberkite šaukštelį cukraus ir, jei norite, įpilkite šiek tiek agurkų sūrymo. Uždengtą dangčiu hodžodžą virkite ant labai mažos ugnies dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos