Publikavimo data: 2024-06-08
Naudingas kalakutienos kepenėlių suflė
Suflė ruošiami pagal paprastą seną technologiją, kuri pas mus atkeliavo iš Prancūzijos ir greitai paplito visame pasaulyje. Šio patiekalo paslaptis ta, kad jį galima pagaminti iš bet kokio produkto, bet jis visada bus minkštas ir, svarbiausia, sveikas. Mūsų kalakutienos kepenėlių suflė taps mėgstamu patiekalu net ir tiems, kurie nemėgsta šio produkto. Tokiu pavidalu kepenėlės patiks visiems.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, nugarinkite paviršių, sumažinkite dujas ir virkite, kol kepenys suminkštės. Priklausomai nuo kepenų dydžio, tai užtruks 15-20 minučių. Išvirusias kepenis išimkite iš vandens ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Atvėsusias kepenis perpjaukite per pusę ir sumalkite mėsmale. Tada tą patį atlikite su svogūnu ir piene išmirkyta duona. Viską pasūdykite ir gerai išmaišykite. Jei manote, kad maltinukai šiek tiek sausi, galite įpilti šaukštą pieno arba sviesto.
Žingsnis 3
Paruoštą sausą formą ištepkite sviestu ir sudėkite į ją paruoštą faršą. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol paviršius paruduos. Priklausomai nuo formos dydžio ir maltinukų sluoksnio storio, tai trunka 15-20 minučių. Paruoštą suflė aptepkite sviestu. Išimkite iš orkaitės ir perkelkite iš formos į lėkštę, tai lengviau padaryti, kai ji karšta.
Kategorijos