Publikavimo data: 2025-08-20
Naudingi pomidorai drebučiuose
Pomidoras yra ryški ir sultinga daržovė su plona odele. Beveik visose pasaulio virtuvėse galima rasti receptų iš pomidorų. Be to, kad pomidoras yra prieinamas, jis dar ir labai universalus: kepamas, sūdomas, troškinamas, dedamas į salotas ir pagrindinius patiekalus, marinuojamas. Marinuoti pomidorai išsaugo visus vitaminus ir naudingąsias medžiagas. Marinuotuose pomidoruose pomidorai išsilaiko ilgiau, todėl gerai juos paruošti žiemai. Paruošti jie yra visavertis užkandis, kurį galima iš karto patiekti ant stalo.
Žingsnis 1
Džiovintus ir nuplautus pomidorus sudėkite ant pjaustymo lentos ir kiekvieną daržovę atsargiai pradurkite dantų krapštuku, kad pomidorai gerai įsigertų į marinatą.
Žingsnis 2
Želatiną ištirpinkite nedideliame dubenyje su aukštais kraštais. Želatiną užpilkite vėsiu verdančiu vandeniu. Aštriu peiliu supjaustykite svogūną plonais žiedais.
Žingsnis 3
Į patogų puodą ar keptuvę supilkite 5 puodelius vandens, užkaitinkite ir leiskite užvirti. Suberkite cukrų, druską, gvazdikėlius, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Pavirkite 5 minutes ir supilkite atskiestą actą bei želatiną, pavirkite tris minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus ir svogūnus sluoksniais ant sterilizuoto stiklainio dugno ir užpilkite marinatu. Uždenkite dangčiu ir palikite kelias minutes pastovėti. Po to marinatą iš stiklainio supilkite atgal į puodą, procedūrą pakartokite du kartus. Užsukite stiklainius švariais dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir atvėsinkite.
Kategorijos