Naudingos burokėlių ir marinuotų agurkų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naudingos burokėlių ir marinuotų agurkų salotos

Burokėliai pasižymi unikaliomis naudingomis savybėmis. Šioje daržovėje gausu ląstelienos, mangano, kalio, geležies, magnio ir boro. Jame yra daug jodo, jis vartojamas esant jodo trūkumui. Jodas taip pat tirpdo kalcio perteklių, kuris kraujagyslėse sudaro plokšteles. Burokėliuose esantys vitaminai C ir B6 mažina įvairių ligų tikimybę. Be naudingų savybių, burokėliai taip pat yra labai skanus produktas, todėl jie plačiai naudojami kulinarijoje. Šiandien aptarsime burokėlių salotų ir marinuotų daržovių gaminimo receptą. Šiame patiekale dera vienas kitą papildantys saldūs burokėlių ir rūgštūs agurkų skoniai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Naudingos burokėlių ir marinuotų agurkų salotos Žingsnis 1
Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Virtus burokėlius užpilkite aliejumi atskirai nuo kitų daržovių, kad jie nenusidažytų jų sultimis.

Žingsnis 2

Naudingos burokėlių ir marinuotų agurkų salotos Žingsnis 2
Sudėkite visas daržoves į gilų dubenį, pagardinkite aliejumi ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos