Publikavimo data: 2025-08-17
Naudingos burokėlių ir marinuotų agurkų salotos
Burokėliai pasižymi unikaliomis naudingomis savybėmis. Šioje daržovėje gausu ląstelienos, mangano, kalio, geležies, magnio ir boro. Jame yra daug jodo, jis vartojamas esant jodo trūkumui. Jodas taip pat tirpdo kalcio perteklių, kuris kraujagyslėse sudaro plokšteles. Burokėliuose esantys vitaminai C ir B6 mažina įvairių ligų tikimybę. Be naudingų savybių, burokėliai taip pat yra labai skanus produktas, todėl jie plačiai naudojami kulinarijoje. Šiandien aptarsime burokėlių salotų ir marinuotų daržovių gaminimo receptą. Šiame patiekale dera vienas kitą papildantys saldūs burokėlių ir rūgštūs agurkų skoniai.
Žingsnis 1
Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Virtus burokėlius užpilkite aliejumi atskirai nuo kitų daržovių, kad jie nenusidažytų jų sultimis.
Žingsnis 2
Sudėkite visas daržoves į gilų dubenį, pagardinkite aliejumi ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska.
Kategorijos