Publikavimo data: 2024-06-08
Naujametinės salotos "Suši su lašiša"
Naujametinės salotos "Suši su lašiša" gali pretenduoti tapti vakaro patiekalu. Skonio požiūriu jis praktiškai toks pat kaip suši, tačiau paruošiamas daug greičiau ir atrodo įspūdingai. Norėdami suteikti salotoms dar daugiau azijietiško skonio, papuoškite jas marinuoto imbiero rožytėmis, o ryškumo suteiksite žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Galite vartoti ir lengvai sūdytą, ir rūkytą žuvį. Švieži agurkai ir avokadai suteiks salotoms gaivių natų.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių pagrindą. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol skystis taps skaidrus. Virkite 15-20 minučių, šiek tiek pasūdykite vandenį. Tada sudėkite į dubenį, sumaišykite su ryžių actu, cukrumi ir druska.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Avokadą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite pusės citrinos sultimis. Agurką perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite norį. Lašišą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Ryžius sumaišykite su kitais ingredientais. Į 2/3 ryžių sudėkite susmulkintą nori lapą ir išmaišykite. Likusius ryžius sumaišykite su skraidančių žuvų ikrais.
Žingsnis 4
Suformuokite salotas. Apvyniokite kepimo žiedą maistine plėvele ir padėkite ant plataus plokščio indo. Ant apatinio sluoksnio sudėkite pusę ryžių ir nori mišinio. Šiek tiek sutankinkite. Toliau eikite sluoksniais tokia tvarka: pusė avokado ir žuvies, ryžiai su ikrais, agurkas ir likusi žuvis. Paskutinis sluoksnis - likę "nori" ryžiai. Kai salotos bus suformuotos, nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos