Publikavimo data: 2024-05-20
Neapdorotas adzhika
Adžika paprastai laikomas gruzinišku arba abchazišku patiekalu. Iš tiesų jis ten ir atsirado. Tačiau adžiką gamina ir kitos Kaukazo tautos. Kiekviena iš jų turi savų paslapčių ir ypatumų. Pavyzdžiui, naminė žalia adžika yra armėnų receptas, kuriame yra daug pomidorų ir nedidelis kiekis aitriųjų pipirų. Dėl šviežių daržovių tokia adžika yra labai sveika. Kaukaze net sakoma: "Kad ilgai gyventum, turi valgyti adžiką".
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių padažą. Sumalkite pomidorus, paprikas, česnaką ir svogūną blenderiu. Viską sumaišykite. Įpilkite aliejaus, druskos ir acto. Vėl sumaišykite.
Žingsnis 2
Saugokite adžiką. Sudėkite daržovių mišinį į džiovintus stiklainius. Uždarykite juos dangteliais. Žalią adžiką laikykite šaldytuve, kad geriau išsilaikytų žiemą.
Kategorijos