Publikavimo data: 2025-08-20
Neįprasta adžika su graikiniais riešutais
Visi jau seniai pripratę prie klasikinės adžikos, ji niekam nekelia nuostabos. Tačiau ajika gali būti ruošiama iš įvairiausių ingredientų, pagrindą sudaro tik aitrioji paprika. Tokia ne tik nustebins kitus, bet ir patiks paruošimo greičiu. Nereikia nieko virti, ji paruošiama paprastai ir pakankamai greitai.
Žingsnis 1
Nupjaukite kalendrų uodegėles, kad liktų tik žalumynai. Riešutus lengvai paskrudinkite keptuvėje, kol jie įgaus savitą kvapą. Nulupkite paprikų sėklas, jei nenorite, kad ajika būtų pernelyg aštri.
Žingsnis 2
Sudėkite kalendrą, česnako skilteles, riešutus, karčiuosius pipirus į blenderio dubenį ir kruopščiai susmulkinkite. Supilkite vandenį ir druską ir dar kartą suplakite iki vientisos masės.
Kategorijos