Publikavimo data: 2024-06-15
Neįprastas "Caprese" su fetos sūriu ir pesto padažu
Caprese - tai užkandis iš mocarelos sūrio, pomidorų ir bazilikų, kilęs iš Italijos, tiksliau, iš Kaprio salos, todėl ir pavadinimas toks. Tai vienas žymiausių nacionalinių patiekalų, nes jame naudojami produktai simbolizuoja šios valstybės vėliavą: žalia (bazilikas), balta (sūris), raudona (pomidoras). Taip pat pagal receptą į jį įeina alyvuogių aliejus. Mūsų recepte vietoj mocarelos sūrio naudojamas fetos sūris, juo galite pakeisti pagrindinį ingredientą arba naudoti klasikinį derinį.
Žingsnis 1
Sutarkuokite parmezaną smulkia tarka. Paruoškite padažą: susmulkinkite petražoles, bazilikus, riešutus, česnaką ir parmezaną blenderiu. Supilkite augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paimkite pomidorą ir giliai įpjaukite, bet ne iki galo. Supjaustykite fetos sūrį griežinėliais ir įdėkite juos į pomidorų įpjovas. Apšlakstykite pesto padažu ir palikite kelioms minutėms.
Kategorijos