Neįprastas "Caprese" su fetos sūriu ir pesto padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Neįprastas "Caprese" su fetos sūriu ir pesto padažu

Caprese - tai užkandis iš mocarelos sūrio, pomidorų ir bazilikų, kilęs iš Italijos, tiksliau, iš Kaprio salos, todėl ir pavadinimas toks. Tai vienas žymiausių nacionalinių patiekalų, nes jame naudojami produktai simbolizuoja šios valstybės vėliavą: žalia (bazilikas), balta (sūris), raudona (pomidoras). Taip pat pagal receptą į jį įeina alyvuogių aliejus. Mūsų recepte vietoj mocarelos sūrio naudojamas fetos sūris, juo galite pakeisti pagrindinį ingredientą arba naudoti klasikinį derinį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Neįprastas "Caprese" su fetos sūriu ir pesto padažu Žingsnis 1
Sutarkuokite parmezaną smulkia tarka. Paruoškite padažą: susmulkinkite petražoles, bazilikus, riešutus, česnaką ir parmezaną blenderiu. Supilkite augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Neįprastas "Caprese" su fetos sūriu ir pesto padažu Žingsnis 2
Paimkite pomidorą ir giliai įpjaukite, bet ne iki galo. Supjaustykite fetos sūrį griežinėliais ir įdėkite juos į pomidorų įpjovas. Apšlakstykite pesto padažu ir palikite kelioms minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos