Publikavimo data: 2025-08-17
Neįprasti austrių grybų kotletai
Tarp grybų pagal savybes ir sudėtį pirmauja austrių grybai. Jie tokie pat sotūs kaip ir mėsa, tačiau padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir kraujospūdį. Iš šių grybų galima paruošti daugybę patiekalų, vienas iš jų - kotletai. Toks maistas yra puiki alternatyva vegetarams, kurie nevalgo mėsos, ir tiesiog skanus visiems kitiems. Gryno pavidalo austrių grybų kaloringumas yra tik 33 vienetai 100 g. Ir tegul kepimas prideda šiek tiek kalorijų, tai visai nėra kritiškai svarbu.
Žingsnis 1
Sumaišykite grietinę su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu aptepkite austrių grybų kepurėles ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Dubenyje suplakite kiaušinius, o į kitą dubenį suberkite miltus. Kiekvieną kepurėlę merkite į miltus, tada į kiaušinį ir iš karto siųskite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių. Dėkite ant popierinių rankšluosčių.
Kategorijos