Neįprasti elnienos mėsos kukuliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Neįprasti elnienos mėsos kukuliai

Jakutijoje šiauriniai elniai yra pagrindinis maisto šaltinis. Jie taip pat naudoja šiaurinių elnių odą drabužiams siūti ir namams statyti. Elnienos mėsos kukuliai yra ypač aromatingi ir skanūs. Virti pomidorų padaže mėsos kukuliai bus dar sveikesni, o jų skonis ypač įsimintinas. Elnienos mėsoje gausu mikroelementų, ji teigiamai veikia imuninę ir širdies bei kraujagyslių sistemas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Neįprasti elnienos mėsos kukuliai Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite žvėrienos maltinukus ir ryžius su kiaušiniu. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, dalį morkų sutarkuokite, dalį supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite žalumynus.

Žingsnis 2

Neįprasti elnienos mėsos kukuliai Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir maišydami kepkite, kol įgaus sidabrinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir toliau maišydami kepkite.

Žingsnis 3

Neįprasti elnienos mėsos kukuliai Žingsnis 3
Šlapiomis rankomis iš sumaišytos maltos mėsos suformuokite vidutinio dydžio apvalius mėsos kukulius. Stenkitės gerai susukti kukulius, kad jie nesubyrėtų.

Žingsnis 4

Neįprasti elnienos mėsos kukuliai Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, druskos, prieskonių ir šiek tiek vandens. Į keptuvę nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite mėsos kukulius, jei reikia, įpilkite daugiau vandens, kad jis šiek tiek apsemtų kukulius. Įberkite žolelių. Kepkite uždengę dangčiu, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos