Publikavimo data: 2025-08-20
Neįprasti elnienos mėsos kukuliai
Jakutijoje šiauriniai elniai yra pagrindinis maisto šaltinis. Jie taip pat naudoja šiaurinių elnių odą drabužiams siūti ir namams statyti. Elnienos mėsos kukuliai yra ypač aromatingi ir skanūs. Virti pomidorų padaže mėsos kukuliai bus dar sveikesni, o jų skonis ypač įsimintinas. Elnienos mėsoje gausu mikroelementų, ji teigiamai veikia imuninę ir širdies bei kraujagyslių sistemas.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite žvėrienos maltinukus ir ryžius su kiaušiniu. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, dalį morkų sutarkuokite, dalį supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite žalumynus.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir maišydami kepkite, kol įgaus sidabrinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir toliau maišydami kepkite.
Žingsnis 3
Šlapiomis rankomis iš sumaišytos maltos mėsos suformuokite vidutinio dydžio apvalius mėsos kukulius. Stenkitės gerai susukti kukulius, kad jie nesubyrėtų.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, druskos, prieskonių ir šiek tiek vandens. Į keptuvę nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite mėsos kukulius, jei reikia, įpilkite daugiau vandens, kad jis šiek tiek apsemtų kukulius. Įberkite žolelių. Kepkite uždengę dangčiu, kol iškeps.
Kategorijos