Publikavimo data: 2024-05-26
Neįprasti focaccia kamuoliukai su įdaru
Itališka focaccia, pažodžiui reiškianti "židinyje kepta duona", šiame recepte transformavosi ir iš plokščios duonos virto apetitą žadinančiais tešlos rutuliukais su įdaru. Įdaras taip pat atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono - alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, sūris. Visa tai skanu ir apetitiška, ir vargu ar kam nors tai nepatiks. Jis ruošiamas kaip įprasti mielinės tešlos gaminiai, tačiau su "paslaptimi".
Žingsnis 1
Iš miltų, druskos, cukraus, mielių ir alyvuogių aliejaus užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių, tada palikite pakilti maždaug 60 minučių.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 15 dalių, kiekvieną iškočiokite į plokščią duoną, į kurios vidų dėkite mocarelos ir saulėje džiovintų pomidorų arba alyvuogių. Suformuokite rutulį.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite focaccia. Apšlakstykite kamuoliukus padažu ir pabarstykite parmezanu arba, jei norite, sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos