Publikavimo data: 2025-08-19
Neįprastos burokėlių salotos
Šiandien burokėliai yra labai vartojama ir populiari daržovė. Valgomi ir šakniavaisiai, ir jauni burokėlių lapai. Šakniavaisiai paprastai kepami, verdami arba valgomi žali. Burokėlių lapų dedama į salotas ir sriubas. Bet kuriuo atveju burokėliai yra labai naudinga daržovė žmogaus organizmui. Jame yra daug vitaminų ir mikroelementų. Burokėliuose yra: mangano, boro, betaino ir geležies, kurie aktyvina kraujodaros veiklą ir puikiai reguliuoja medžiagų apykaitą. Burokėliai taip pat gali pagerinti kepenų ir žarnyno veiklą.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite burokėlius su sūriu, riešutais, sultenėmis ir česnaku.
Žingsnis 2
Salotas pagardinkite grietine, druska ir gerai išmaišykite.
Kategorijos