Publikavimo data: 2024-06-16
Neįprastos jūros gėrybių salotos su daržovėmis
Viduržemio jūros regiono virtuvėje gausu įvairių įdomių receptų iš žuvies, krevečių ir kitų jūros gėrybių. Nėra nė vieno Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalo, kuris keltų prieštaravimų. Tiesiogine prasme vienas tokio patiekalo kąsnis jau persmelkia Viduržemio jūros regiono atmosfera ir neleidžia susikoncentruoti į nieką kitą, tik į maistą, kuris šioje virtuvėje vilioja kiekvieną.
Žingsnis 1
Česnako skilteles perpjaukite per pusę ir apie minutę pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Sudėkite krevetes ir kepkite dar porą minučių, tada sudėkite midijas, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, kepkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Supjaustykite vyšninius pomidorus vidutinio dydžio griežinėliais, o agurką - trumpomis plonomis riekelėmis. Išvyniokite krabų lazdeles ties siūle ir supjaustykite ilgais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, citrinos sultis, majonezą ir smulkintą česnaką. Salotinėje sumaišykite visus salotų elementus ir užpilkite juos padažu.
Kategorijos