Publikavimo data: 2024-06-09
Nepaprasta krevečių kiautų sriuba
Jei nusipirkote žalių krevečių, neskubėkite išmesti kiautų, iš jų galima pagaminti neįprastą ir labai skanią sriubą. Ją paruošti nėra taip sudėtinga, kaip atrodo, ir užtruksite tik šiek tiek laiko.
Žingsnis 1
Krevečių kiautus apkepkite 1 šaukšte sviesto ant silpnos ugnies, kol pašviesės. Storadugniame puode ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, pakepinkite svogūną ir morką, kol suminkštės, supilkite sultinį arba vandenį bei vyną ir sudėkite apkeptus kiautus. Virkite 20 minučių, tada susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Mišinį pertrinkite per sietelį su mažomis skylutėmis, supilkite grietinėlę ir prieskonius ir užvirinkite. Jei konsistencija per skysta, sutirštinkite miltais, ištirpintais nedideliame kiekyje šalto vandens.
Žingsnis 3
Keptuvėje su trupučiu sviesto apkepkite krevečių mėsą, kol ji taps auksinė.
Kategorijos