Publikavimo data: 2024-06-13
Obuolių pjaustymas
Kotletai su obuoliais - labai skanus ir kartu neįprastas mėsos patiekalas, kuriame švelni kiauliena puikiai dera su kvapniu vaisių padažu. Mėsa puikiai dera su įvairių rūšių vaisiais, todėl obuolius galite pakeisti kitais vaisiais, pavyzdžiui, kriaušėmis ar persikais. Beje, obuoliai aktyviai naudojami ne tik kulinarijoje, bet ir kosmetologijoje: iš jų gaminamos įvairios odos priežiūros priemonės.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Į keptuvę suberkite smulkintą svogūną. Kepkite jį ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą, tada perkelkite į lėkštę. Tada į keptuvę sudėkite kotletus, prie jų pridėkite rozmarino šakelių. Kepkite kiaulieną po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Po to mėsą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, dar 5 minutes palaikykite ant ugnies ir perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite obuolių padažą. Į tą pačią keptuvę sudėkite obuolių skilteles. Kepkite, kol jie paruduos, tada nukelkite nuo ugnies. Atskirame dubenyje sumaišykite obuolių sultis ir miltus. Perkelkite apkeptus svogūnus į puodą, supilkite ant jų sultis ir palikite 1 minutę pavirti ant didelės ugnies, kad padažas sutirštėtų. Tada sudėkite obuolius ir dar 30 sekundžių kaitinkite mišinį.
Kategorijos