Obuolių uogienė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Obuolių uogienė receptas

Žiemą ypač norisi patiekalą papildyti pikantiškomis detalėmis. Aštri, kvapni adžika su obuoliais labai pravers. Adžikos galima dėti į sriubas ir kaip padažą salotoms, naudoti kaip marinatą mėsai ir tiesiog tepti ant duonos. Aitrioji paprika suteikia aštrumo, o obuoliai patiekalui suteikia nepakartojamą vasaros skonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus produktus ir paruoškite kepimo vietą. Nuplaukite daržoves ir obuolius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 2
Įdėkite stiklainius ir dangtelius į orkaitę, įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 120 ⁰C, o po 13-15 minučių išjunkite.Stiklainiai sterilizuojami likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo.

Žingsnis 3

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 4
Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelį ir sėklas ir supjaustykite jas griežinėliais.Po pjaustymo būtinai nusiplaukite rankas.

Žingsnis 5

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 5
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

Žingsnis 6

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 6
Į puodą sudėkite obuolius, aitriąsias paprikas ir pomidorus. Pastatykite puodą ant ugnies.

Žingsnis 7

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 7
Virkite ajika 40 minučių, kol pomidorai ir obuoliai suminkštės.

Žingsnis 8

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 8
Suplakite adžiką mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 9

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 9
Įdėkite druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus ir česnako.

Žingsnis 10

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 10
Maišydami virkite adžiką dar 10-15 minučių.

Žingsnis 11

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 11
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!

Žingsnis 12

Obuolių uogienė receptas Žingsnis 12
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, virti patiekalai, daržovių pusgaminiai, konservavimas, mažai kalorijų, labai aštrus, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai

Kategorijos