Publikavimo data: 2024-02-03
Obuolių uogienė receptas
Žiemą ypač norisi patiekalą papildyti pikantiškomis detalėmis. Aštri, kvapni adžika su obuoliais labai pravers. Adžikos galima dėti į sriubas ir kaip padažą salotoms, naudoti kaip marinatą mėsai ir tiesiog tepti ant duonos. Aitrioji paprika suteikia aštrumo, o obuoliai patiekalui suteikia nepakartojamą vasaros skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus produktus ir paruoškite kepimo vietą. Nuplaukite daržoves ir obuolius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Įdėkite stiklainius ir dangtelius į orkaitę, įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 120 ⁰C, o po 13-15 minučių išjunkite.Stiklainiai sterilizuojami likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelį ir sėklas ir supjaustykite jas griežinėliais.Po pjaustymo būtinai nusiplaukite rankas.
Žingsnis 5
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 6
Į puodą sudėkite obuolius, aitriąsias paprikas ir pomidorus. Pastatykite puodą ant ugnies.
Žingsnis 7
Virkite ajika 40 minučių, kol pomidorai ir obuoliai suminkštės.
Žingsnis 8
Suplakite adžiką mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Įdėkite druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus ir česnako.
Žingsnis 10
Maišydami virkite adžiką dar 10-15 minučių.
Žingsnis 11
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!
Žingsnis 12
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!
Kategorijos