Publikavimo data: 2025-08-20
Ojahuri namuose
Tai nacionalinis gruzinų patiekalas. Jis reiškia "šeima". Ir ne veltui, nes jame dera mėsa, bulvės, daržovės ir prieskoninės žolelės - viskas, kuo galima pamaitinti visą šeimą. Norite nustebinti savo artimuosius, paruoškite ojahuri pagal šį receptą. Patikėkite, jis labai skanus!
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 4
Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite mėsą. Kepkite ant didelės ugnies apie 10 minučių, kad mėsa paruduotų, bet nebūtų sultinga. Pirmiausia apkepkite iš vienos pusės, paskui iš kitos. Periodiškai apverskite, kad mėsa apkeptų iš visų pusių.
Žingsnis 5
Perkelkite paruoštą mėsą į dubenį.
Žingsnis 6
Keptuvėje likusiuose riebaluose 2 minutes pakepinkite svogūnus, kad jie prarastų kartumą, bet išliktų šiek tiek traškūs.
Žingsnis 7
Perkelkite svogūnus į dubenį su mėsa.
Žingsnis 8
Į tą pačią keptuvę sudėkite bulves. Uždenkite dangčiu, kad bulvės garuotų. Nemaišykite apie 5 minutes, kad ant dugno susidarytų ruda plutelė. Taip kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 9
Kol bulvės kepa, smulkiai sukapokite česnaką ir prieskonines žoleles.
Žingsnis 10
Perkelkite virtas bulves prie likusių ingredientų.
Žingsnis 11
Į dubenį įberkite maltų juodųjų pipirų pagal skonį, druskos, kalendrų, česnakų ir žolelių. Viską sumaišykite.
Kategorijos