Ojahuri namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ojahuri namuose

Tai nacionalinis gruzinų patiekalas. Jis reiškia "šeima". Ir ne veltui, nes jame dera mėsa, bulvės, daržovės ir prieskoninės žolelės - viskas, kuo galima pamaitinti visą šeimą. Norite nustebinti savo artimuosius, paruoškite ojahuri pagal šį receptą. Patikėkite, jis labai skanus!
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
13 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.31/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Ojahuri namuose Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Ojahuri namuose Žingsnis 2
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Ojahuri namuose Žingsnis 3
Bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

Žingsnis 4

Ojahuri namuose Žingsnis 4
Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite mėsą. Kepkite ant didelės ugnies apie 10 minučių, kad mėsa paruduotų, bet nebūtų sultinga. Pirmiausia apkepkite iš vienos pusės, paskui iš kitos. Periodiškai apverskite, kad mėsa apkeptų iš visų pusių.

Žingsnis 5

Perkelkite paruoštą mėsą į dubenį.

Žingsnis 6

Keptuvėje likusiuose riebaluose 2 minutes pakepinkite svogūnus, kad jie prarastų kartumą, bet išliktų šiek tiek traškūs.

Žingsnis 7

Ojahuri namuose Žingsnis 7
Perkelkite svogūnus į dubenį su mėsa.

Žingsnis 8

Ojahuri namuose Žingsnis 8
Į tą pačią keptuvę sudėkite bulves. Uždenkite dangčiu, kad bulvės garuotų. Nemaišykite apie 5 minutes, kad ant dugno susidarytų ruda plutelė. Taip kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Žingsnis 9

Kol bulvės kepa, smulkiai sukapokite česnaką ir prieskonines žoleles.

Žingsnis 10

Perkelkite virtas bulves prie likusių ingredientų.

Žingsnis 11

Į dubenį įberkite maltų juodųjų pipirų pagal skonį, druskos, kalendrų, česnakų ir žolelių. Viską sumaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos