Okrachka ant kefyro su virta dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Okrachka ant kefyro su virta dešra

Okroshka ant šalto kefyro tiesiog sukurta pietums ar užkandžiui karštą vasaros dieną. Jai paruošti reikės labai nedaug laiko ir kelių paprasčiausių ingredientų. O kad patiekalas būtų sotesnis, į šį receptą įdėkime šiek tiek virtos dešros.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
12 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Kiaušiniai, Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 1
Išvirkite nuplautas bulves. Joms paruošti pakanka 25-30 minučių ant ugnies. Kai bulvės išvirs, išpilkite iš puodo verdantį vandenį, palaukite, kol daržovės atvės. Nuimkite visą odelę.

Žingsnis 2

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 2
Paruoškite virtus vištų kiaušinius. Tam paimkite nedidelį puodą ir jame virkite kiaušinius, kol jie suminkštės - 10 minučių po to, kai vanduo užvirs. Tada leiskite kiaušiniams atvėsti šaltame vandenyje.

Žingsnis 3

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 3
Šviežius nuplautus ridikėlius smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 4

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 4
Agurką supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Žingsnis 6

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 6
Virtas bulves supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 7

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 7
Tokiais pat kubeliais supjaustykite virtus vištienos kiaušinius.

Žingsnis 8

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 8
Taip pat kubeliais supjaustykite virtą dešrą.

Žingsnis 9

Okrachka ant kefyro su virta dešra Žingsnis 9
Viską sumaišykite giliame dubenyje. Okroška paruošta! Atskiras okroškos porcijas pagal skonį pagardinkite kefyru, grietine arba majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos