Publikavimo data: 2024-03-23
Okrachka ant kefyro su virta dešra
Okroshka ant šalto kefyro tiesiog sukurta pietums ar užkandžiui karštą vasaros dieną. Jai paruošti reikės labai nedaug laiko ir kelių paprasčiausių ingredientų. O kad patiekalas būtų sotesnis, į šį receptą įdėkime šiek tiek virtos dešros.
Žingsnis 1
Išvirkite nuplautas bulves. Joms paruošti pakanka 25-30 minučių ant ugnies. Kai bulvės išvirs, išpilkite iš puodo verdantį vandenį, palaukite, kol daržovės atvės. Nuimkite visą odelę.
Žingsnis 2
Paruoškite virtus vištų kiaušinius. Tam paimkite nedidelį puodą ir jame virkite kiaušinius, kol jie suminkštės - 10 minučių po to, kai vanduo užvirs. Tada leiskite kiaušiniams atvėsti šaltame vandenyje.
Žingsnis 3
Šviežius nuplautus ridikėlius smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 4
Agurką supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 6
Virtas bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Tokiais pat kubeliais supjaustykite virtus vištienos kiaušinius.
Žingsnis 8
Taip pat kubeliais supjaustykite virtą dešrą.
Žingsnis 9
Viską sumaišykite giliame dubenyje. Okroška paruošta! Atskiras okroškos porcijas pagal skonį pagardinkite kefyru, grietine arba majonezu.
Kategorijos