Olivjė su gydytojo dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Olivjė su gydytojo dešra

Olivjė - garsios rusiškos salotos, turinčios prancūziškų šaknų. Jos pavadintos prancūzų virtuvės šefo Lucieno Olivjė, kuriam XIX a. pabaigoje priklausė Maskvos restoranas "Ermitažas", garbei. Šį patiekalą jis sugalvojo norėdamas sugrąžinti šios įstaigos populiarumą, ir jam pavyko. Iš pradžių salotos buvo ruošiamos iš varnalėšų ir juodųjų ikrų. Po 1924 m. receptas labai pasikeitė. Olivjė pradėtos ruošti su dešra, virtomis daržovėmis ir žaliaisiais žirneliais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Olivjė su gydytojo dešra Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Daktarišką dešrą, agurkus, virtas morkas ir bulves supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius patogiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Olivjė su gydytojo dešra Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite supjaustytus produktus į salotinę, suberkite žaliuosius žirnelius, pagardinkite majonezu, druska ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos