Publikavimo data: 2024-06-09
Olivjė su gydytojo dešra
Olivjė - garsios rusiškos salotos, turinčios prancūziškų šaknų. Jos pavadintos prancūzų virtuvės šefo Lucieno Olivjė, kuriam XIX a. pabaigoje priklausė Maskvos restoranas "Ermitažas", garbei. Šį patiekalą jis sugalvojo norėdamas sugrąžinti šios įstaigos populiarumą, ir jam pavyko. Iš pradžių salotos buvo ruošiamos iš varnalėšų ir juodųjų ikrų. Po 1924 m. receptas labai pasikeitė. Olivjė pradėtos ruošti su dešra, virtomis daržovėmis ir žaliaisiais žirneliais.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Daktarišką dešrą, agurkus, virtas morkas ir bulves supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius patogiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite supjaustytus produktus į salotinę, suberkite žaliuosius žirnelius, pagardinkite majonezu, druska ir išmaišykite.
Kategorijos