Publikavimo data: 2024-04-06
Omletas "Poulard"
Omletas "Poulard" savo neįprastą pavadinimą gavo dėl šio patiekalo autorės - prancūzės Annette Poulard, XIX a. gyvenusios Mon Sen Mišelio saloje, netoli benediktinių vienuolyno. Annette ir jos vyras turėjo viešbutį ir restoraną. Būtent jo sienose pirmą kartą buvo išrastas neįprastas omletas, kuris išpopuliarėjo visoje Prancūzijoje. Omletui "Poulard" būdingas purus baltas vidurys ir auksinė kiaušinio trynio plutelė. Šis patiekalas patiekiamas daugelyje restoranų, jis gaminamas gana paprastai.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų, įberkite šiek tiek druskos ir suplakite.
Žingsnis 2
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki sodrių putų, kol susidarys standžios viršūnės. Geriausiam rezultatui pasiekti geriausia naudoti elektrinį maišytuvą, bet galite naudoti ir plaktuvą.
Žingsnis 3
Lengvai įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite trynius ir paskleiskite juos ant keptuvės dugno.
Žingsnis 4
Kai tryniai bus pusiau sukietėję, sudėkite plaktus baltymus ir mentele švelniai paskirstykite juos ant trynių blyno paviršiaus.
Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite omletą ant silpnos ugnies, kol baltymai sukietės.
Žingsnis 6
Paruoštą omletą pabarstykite smulkintais krapais. Jei reikia, pagardinkite pipirais.
Kategorijos