Publikavimo data: 2024-05-25
Omletas su parmezano ir pomidorų įdaru
Omletas su sūriu ir pomidorais tiek karštas, tiek šaltas moksleiviams bus vienodai skanus, o svarbiausia - maistingas ir sveikas. Kiaušiniai ir sūris suteiks baltymų ir mineralinių medžiagų, reikalingų vaikų ir paauglių raumenims ir kaulams stiprinti, o pomidorai aprūpins organizmą A, C, B grupės vitaminais, alfa ir beta karotinu.
Žingsnis 1
Paruoškite omleto mišinį. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite. Sodą apšlakstykite actu ir toliau plakant supilkite į mišinį. Galiausiai sudėkite pjaustytus pomidorus ir pusę tarkuoto sūrio, atsargiai išmaišykite, kad mišinys nesubyrėtų.
Žingsnis 2
Iškepkite omletą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į jį kiaušinių ir pomidorų mišinį. Kepkite ant didelės ugnies 2 minutes, tada sumažinkite ugnį ir mentele iškeptus omleto kraštus išsklaidykite į vidurį. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 3-4 minutes. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, apibarstykite omletą likusiu sūriu ir perlenkite per pusę.
Kategorijos