Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su šviežiu tunu
Iš japoniškų patiekalų įvairovės išsiskiria onigiri. Gali atrodyti, kad jis labai panašus į suši. Tačiau yra keletas skirtumų. Pirma, forma. Onigiri paprastai gaminami trikampio, kamuoliuko arba sumuštinio formos. Antra, ryžiai. Onigiri gamyboje ryžiai tiesiog verdami. Jei norima, ryžius galima gaminti kaip suši. Trečia, įdaras. Čia gali būti bet kas: mėsa, žuvis, jūros gėrybės, daržovės, grybai ir kt. Neatsiejamas elementas yra nori gabalėlis, į kurį suvyniojamas onigiri.
Žingsnis 1
Onigiri ryžius paruoškite kaip ir suši, t. y. su padažu. Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir puodą uždenkite dangčiu. Ryžius virkite 10-15 minučių, kol vanduo visiškai įsigers. Nuimkite ryžius nuo ugnies ir 5-7 minutes palaikykite po dangčiu, kad garuotų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite ryžių actą, šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos. Užpilkite padažą ant ryžių ir viską išmaišykite. Ryžiai paruošti.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 4
Tunų filė supjaustykite 5-8 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite tuną, žaliuosius svogūnus, terijakio padažą ir baltąsias sezamo sėklas. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 6
Dabar galite surinkti onigiri. Patogumo dėlei lentą uždenkite maistine plėvele. Ant lentos paskleiskite 140-150 g ryžių ir suformuokite apvalų plokštainį. Ant vienos duonos pusės užtepkite porą šaukštų įdaro.
Žingsnis 7
Ryžių pyragėlius perlenkite per pusę kaip taco. Perpjaukite pusę nori lapo per pusę. Apvyniokite onigiri su nori gabalėliu.
Žingsnis 8
Antrąjį onigiri gaminkite taip pat.
Žingsnis 9
Dėkite onigiri į lėkštę ir papuoškite žaliųjų svogūnų plunksnelėmis bei sezamo sėklomis. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos