Publikavimo data: 2024-06-08
Originali kiauliena, įdaryta vištienos krūtinėle
Iš pirmo žvilgsnio kiaulienos ir vištienos krūtinėlės derinys atrodo netinkamas. Tačiau receptas vertas dėmesio dėl savo originalumo ir neįprastumo. Tai ne tik dviejų rūšių mėsos mišinys, bet ir sėkmingas maisto gaminimo būdų, prieskonių ir prieskoninių žolelių derinys, kai kiauliena ir vištiena kartu įgauna visiškai kitokią tekstūrą ir skonį. Saulėje džiovintų pomidorų, adžikos ir Provanso prieskoninių žolelių naudojimas atlieka savo magišką darbą iki tobulumo.
Žingsnis 1
Kiaulieną įpjaukite kas 1,5-2 cm, bet ne iki galo. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite adžikos ir trijų šaukštų saulėje džiovintų pomidorų aliejaus mišiniu. Uždenkite mėsą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite išilgai plonais griežinėliais, lengvai apskrudinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 3
Iš šaldytuvo išimkite marinuotą kiaulienos "akordeoną". Tarp sluoksnių sudėkite vištienos filė, tada mėsą sandariai apvyniokite virvele. Atvirus plyšius įdarykite saulėje džiovintais pomidorais.
Žingsnis 4
Apkepkite mėsą keptuvėje iš visų pusių, kol apskrus. Tada suvyniokite ją į du folijos sluoksnius ir pašaukite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 90 minučių, tada atidarykite foliją ir siųskite mėsą dar 20-30 minučių kepti į karštą orkaitę, periodiškai apliedami išsiskyrusiomis sultimis.
Kategorijos