Publikavimo data: 2024-06-08
Originali kiauliena ir vištiena folijoje
Kiauliena yra daugiausiai vartojama mėsos rūšis pasaulyje, todėl šeimininkės žino puikius šios mėsos derinius su kitais produktais. Pagal mūsų receptą galėsite nustebinti svečius dar vienu originaliu patiekalu su kiauliena, įdėdami mažiausiai pastangų. Dviejų rūšių mėsos, prieskonių ir prieskoninių žolelių derinys sukurs naują skonį, jų puokštė sužavės. Toks patiekalas papuoš bet kokią šeimos ir šventinę vakarienę.
Žingsnis 1
Paruoštą kiaulieną supjaustykite taip: aštriu peiliu darykite įpjovas kas 2 cm, bet ne iki galo. Mėsa turi būti panaši į atverstą knygą. Vištienos filė supjaustykite 2 cm storio plokštelėmis.
Žingsnis 2
Česnakus išspauskite per presą, morkas supjaustykite ilgomis maždaug centimetro storio riekelėmis. Spanguoles susmulkinkite ir pertrinkite per sietelį. Į spanguolių tyrę įpilkite sojų padažo, druskos ir paprikos. Dalį česnakų supjaustykite plokštelėmis. Į kiaulienos gabalėlius įdėkite česnaką, morkos griežinėlį ir vištienos filė gabalėlį. Aptepkite įdarytą kiaulieną sojų padažo ir paprikos marinatu, tai galite padaryti konditeriniu teptuku. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Įdarytą mėsą tvirtai suriškite virvele ir suvyniokite į foliją. Dėkite ant kepimo skardos ir pusantros valandos pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Prieš tai viršutinėje dalyje padarykite nedidelį pjūvį, kad išeitų garai. Kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir įdėkite į orkaitę dar 10 minučių, kad mėsa iš viršaus paruduotų. Šiek tiek atvėsinkite ir nuimkite siūlus.
Kategorijos