Publikavimo data: 2024-06-09
Originali kiauliena su marinuotais agurkais
Kiauliena yra skaniausia ir lengviausiai paruošiama mėsa. Todėl ji pirmauja pagal suvartojimą Europoje ir jau seniai išsikovojo savo vietą mūsų virtuvėje. Siūlome jums labai paprastą ir kartu originalų receptą iš pačių paprasčiausių ir biudžetinių produktų. Šiame paprastume slypi ryškaus patiekalo skonio paslaptis. Kiauliena gaunasi minkšta, su originaliu marinuotų agurkų skoniu.
Žingsnis 1
Paruoštą kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio (iki 5 cm) kubeliais. Taip ji greitai iškeps ir kartu neišdžius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite nedidelį kiekį saulėgrąžų aliejaus ir palikite kelioms minutėms marinuotis.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Įdėkite marinuotą kiaulieną ir kepkite 10 minučių ant didelės ugnies nuolat maišydami, kol mėsos paviršius pabals. Sumažinkite ugnį, supilkite pusę puodelio vandens, sandariai uždenkite ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūnus - pusžiedžiais, agurkus - ne storesniais nei centimetro žiedais. Supjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies, kol suminkštės. Supilkite pomidorų padažą, prieskonius ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos